Een statement: het Credo van Hallo aarde

2016 – de kennismaking met ons land: ‘Hallo aarde!’
januari 7, 2017

Een statement: het Credo van Hallo aarde

 

Credo van Hallo aarde

Hallo aarde is leven met én van de aarde. Ontvangen wat de aarde geeft: gezonde voeding, schone lucht, levend water, overweldigende schoonheid, plezier en vitaliteit. Leven met het bewustzijn dat de aarde je draagt en voedt. En dus ook geven wat de aarde nodig heeft: aandacht, liefde, zorg. Hallo aarde is liefde zaaien en overvloed oogsten.

Hallo aarde wil leren van de wijsheid van oude culturen zonder terug te gaan in de tijd. Het koestert wat van waarde is en kan loslaten wat niet meer dient. Het is leven in de 21e eeuw met alle comfort en gemakt van dien. Het is de verbinding tussen het rijke verleden en een toekomst van hoop en verwachting.

Hallo aarde is praktisch en hands on. Het is je eigen groente en fruit verbouwen en daar royaal van delen. Het is samenwerken mét en leren ván de aarde in moestuinen en voedselbossen, maar ook in achtertuintjes en op balkons. Het is rijden in de beste elektrische auto’s op zelfopgewekte zonnestroom. Het is kinderen vertrouwd maken met zaaien en oogsten. Het is afval verwerken tot nieuw grondstoffen. Het is dansen in de kringloop van het leven.

Hallo aarde is genieten zonder schroom. Het is wijn drinken in een houtgestookte hottub onder de sterren Het is samen eten aan lange tafels in een geurende en bloeiende bloemenweide. Het is zoveel appels plukken dat je de mand niet meer kunt tillen. Het is dansen op blote voeten in de regen. Het is onderweg zijn zonder bestemming.

Hallo aarde is liefdevol, overvloedig en gezond eten. Groente en fruit, knollen en bollen, granen en peulvruchten, noten en zaden, kortom al het moois dat moeder Aarde laat groeien. Eten zonder schaamte, zonder schroom, zonder wroeging, zoveel je nodig hebt, zoveel je wilt. Het is het eten eten waarvoor je gemaakt bent en overlopen van energie en vitaliteit.

Hallo aarde is licht leven. Het is dansend door het leven gaan omdat je de zwaarte hebt losgelaten. Niet meer mee nemen dan wat nodig is. Met lichte tred door het leven, zonder ballast, zonder oordelen, zonder zorgen. Vertrouwen dat er altijd genoeg voor je is, dat de aarde je voedt en koestert. Het is je mensen ontmoeten als tochtgenoten tijdens jouw reis door het leven. Hallo is gastvrij, het is deuren open en stoelen aanschuiven.

Hallo aarde is je verantwoordelijkheid nemen en staan voor je eigen waarden. Het is wijs en volwassen worden en toch het kind in jezelf blijven zien. Hallo aarde is krachtig zijn en tegelijk kwetsbaar durven blijven. Hallo aarde is open staan voor de hemel met twee voeten op de aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *